Головний зміст

sud54677568768965959До Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу чоловіку, який підозрюється у замовному спричиненні тяжких тілесних ушкоджень депутату ОТГ (ч.2 ст.15 та ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України).

 

 

За версією слідства, голова однієї з об’єднаних територіальних громад Херсонщини найняв виконавця, щоб той спричинив тяжкі тілесні ушкодження депутату цієї ж ОТГ, з яким він тривалий час мав неприязні стосунки.

За виконану роботу підозрюваний обіцяв грошову винагороду. В якості завдатку він передав 1500 доларів США та 10000 гривень. 

Правоохоронці провели інсценування нападу на народного депутата та спричинення йому тілесних ушкоджень. Після цього підозрюваний передав «виконавцям» ще 5000 доларів винагороди та був затриманий правоохоронцями.

Таким чином, розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Примітка. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.