Головний зміст

VRP1Антикорупційна програма Вищої ради правосуддя на 2021–2025 роки отримала погодження Національного агентства з питань запобігання корупції.

 

 

 

 

Комісією з розробки Антикорупційної програми здійснено якісну роботу з вивчення корупційних ризиків ВРП. Проведено оцінювання 26 ідентифікованих корупційних ризиків. Визначено 10 корупційних ризиків із середнім рівнем пріоритетності та 16 – із низьким. Комісія вирішила, що в діяльності Вищої ради правосуддя, як і минулого року, відсутні корупційні ризики з високим рівнем пріоритетності.

Комісією з розробки Антикорупційної програми враховані зауваження та пропозиції Національного агентства з питань запобігання корупції до антикорупційної програми Вищої ради правосуддя на 2021 рік.

Політика Вищої ради правосуддя щодо запобігання та протидії корупції ґрунтується на принципах верховенства права, доброчесності публічної служби, формування негативного ставлення до проявів корупції, невідворотності відповідальності за корупційні правопорушення, ефективності та законності використання бюджетних коштів, прозорості та відкритості діяльності.