Головний зміст

sud5 грудня 2021 року державне підприємство «Національні інформаційні системи» оновило програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ДРРП) та Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП).

Поточним оновленням оптимізовано роботу функціоналу програмного забезпечення, а саме:

- Державний реєстр речових прав на нерухоме майно (ДРРП)

Запроваджено інформаційну взаємодію ДРРП з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (ЄДР) в частині звірки (верифікації) даних юридичних осіб резидентів.

Це дозволило підтверджувати відповідність даних щодо ЄДРПОУ/найменування юридичної особи в режимі реального часу на запит державного реєстратора до ЄДР, а саме:

- у заявах при внесенні даних щодо юридичної особи додано функціонал перевірки даних в ЄДР;

- забезпечено фіксацію та відображення результатів перевірки даних в ЄДР;

- створено механізм контролю, що забезпечує незмінність отриманих даних юридичної особи після їх перевірки в ЄДР.

Детальний алгоритм роботи оновленого функціоналу ДРРП щодо верифікації даних ЄДР розміщено на офіційному сайті ДП «НАІС» в Рубриці «Реєстри» / Державний реєстр речових прав на нерухоме майно / Методичні рекомендації / «Алгоритм застосування інформаційної взаємодії з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» за посиланням https://nais.gov.ua/files/general/2021/12/03/20211203125650-16.docx.

- Автоматизована система виконавчого провадження (АСВП)

Забезпечено автоматичне заповнення поля «РНОКПП» у реєстраційній картці боржника, за умови його відсутності, на підставі отриманої відповіді Державної податкової служби на відповідний запит виконавця.

Розроблено пошукові форми реєстру «Повідомлення про відкриття/закриття рахунків» та реєстру «Постанови банкам».

Для зручності державних та приватних виконавців реалізовано можливість отримувати повідомлення про надходження коштів по виконавчих провадженнях на депозитні рахунки організації у вкладці «Повідомлення» / реєстрі «Надходження коштів».

Зверніть увагу!  Після встановлення будь-яких оновлень системи, перед початком роботи користувачам необхідно обов’язково здійснювати очистку локального сховища та сховища форм (в реєстрі), а також історії пошуків браузера (кеш).