Головний зміст

photo5319117216148469973Сьогодні, 15 грудня 2021 року в Київському районному суді міста відбулося урочисте відкриття нового холлу, побудованого за концепцією «Єдиний простір».

 

 

 

У заході взяли участь голова Одеської державної обласної адміністрації Сергій Гриневецький, заступник Одеського міського голови Михайло Кучук, перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський, начальник ТУ ДСА України в Одеській області Тарас Лукаш, голова Київської районної адміністрації ОМР Володимир Сушков, депутат ОМР Світлана Осауленко, голова представництва МЗС України в м.Одесі Сергій Орлов, начальник ОНДІСЕ Юрій Чердинцев, судді Київського районного суду міста Одеси та інші представники судової та виконавчої влади.

IMG 8727

photo5319117216148469971

IMG 8759

З вітальним словом виступив голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін, який зазначив, що головною метою реконструкції вказаного приміщення стало максимальне наближення до європейських стандартів судочинства та необхідність створення сучасного високотехнологічного простору, що забезпечить доступність та зручність реалізації відвідувачами суду своїх процесуальних прав.

IMG 8955

Облаштування вестибюлю здійснено за принципом «Єдиного простору», який передбачає отримання 90% судових послуг у вказаному приміщенні.

IMG 9091

«Відтепер завдяки «єдиному простору» громадяни будуть швидко подавати заяви та отримувати зворотний зв’язок. Раніше для того, щоб просто подати позов громадянину потрібно було знайти канцелярію суду, який може її прийняти. В результаті людина змушена була блукати коридорами у пошуках кабінету, де їй допоможуть », - зазначив Сергій Чванкін.

IMG 9077

Голова Одеської державної обласної адміністрації Сергій Гриневецький привітав суддів та співробітників суду з професійним святом та відзначив важливість створення в суді умов для людей, які звертаються за захистом своїх порушених прав. «Дуже приємно, що в Одесі створюються проекти, направлені на те, щоб людина відчувала захищеність та отримувала зворотній зв'язок. Якість життя кожного громадянина залежить і від координації роботи всіх гілок влади, адже їх злагоджена робота повинна бути направлена на благо кожного українця», - зазначив Сергій Гриневецький.

IMG 8824

IMG 8817

Перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський зазначив, що будівництво вказаного приміщення – це дуже важлива подія для міста Одеси. Позитивним є те, що за принципом «єдиного простору» особа зможе дуже швидко отримати потрібну їй інформацію, тим самим зекономить свій час. Відповідно, позитивне враження буде впливати і на ставлення до судової системи в цілому.

IMG 8838

«Я дуже добре пам’ятаю, в яких умовах працювали судді та співробітники апарату в приміщенні, яке знаходилось на першому поверсі житлового будинку по вул.Академіка Філатова. Коли ми розпочинали розробку проекту та будівництво цього приміщення, яке ви сьогодні бачите, я не думав, що вийде на стільки добре. Вітаю суддів, співробітників апарату та сподіваюсь, що це лише початок», - зазначив перший заступник Одеського міського голови Михайло Кучук.

IMG 8855

Начальник ТУ ДСА в Одеській області Тарас Лукаш також долучився до привітань суддів та співробітників апарату та підкреслив, що в такі непрості для судової влади часи, вони гідно та самовіддано виконують свою роботу. «Я вірю, що кращі часи для судової влади незабаром настануть і черговий етап судової реформи завершиться успішно», - зазначив Тараш Лукаш.

photo5319117216148469977

Голова Київської районної адміністрації ОМР Володимир Сушков привітав колектив суду та, зокрема, голову суду Сергія Чванкіна, зазначивши, що мрії мають властивість здійснюватися. «Я дуже добре пам’ятаю, як все починалося, і з яким ентузіазмом Сергій Анатолійович розпочинав втілювати цю мрію, яка сьогодні стала реальністю. Це перший крок до покращення умов як для колективу суду, так і для громадян, які звертаються до Київського районного суду міста Одеси»- зазначив Володимир Сушков.

IMG 8912

Голова представництва МЗС України в м.Одесі Сергій Орлов зазначив, що і як дипломат, і як одесит пишається тим, що саме Київський районний суд міста Одеси цього року двічі представляв Україну на міжнародній арені: 1 жовтня у Словаччині, ставши призером конкурсу «Кришталеві ваги правосуддя», та минулого тижня у Страсбурзі (Франція) на 37-му Пленарному засіданні Європейської комісії з питань ефективності судочинства.

IMG 9012

Суддя Київського районного суду Валеріан Луняченко зазначив, що пишається колективом Київського районного суду міста Одеси, в якому вже багато років здійснює судочинство. «В ці непрості часи ми тримаємося разом, допомагаємо у відновленні порушених прав громадян та втілюємо у життя різноманітні проекти, які отримали міжнародне визнання».

IMG 9066

photo5319117216148469982

IMG 8831

IMG 8829

Київський районний суд міста Одеси прагне до вдосконалення та оптимізації приміщення суду, застосування новітніх комунікаційних технологій задля задоволення потреб відвідувачів згідно з вимогами часу, підвищення довіри до суду та якісного розвитку діалогу між судовою владою і суспільством.

IMG 8992

IMG 9037

photo5319117216148469984

photo5319117216148469986