Головний зміст

1349935301 093009 study abroad 1Кабінет Міністрів України затвердив ліцензійні умови впровадження освітньої діяльності. Постанову Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 року    № 1187 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти» розміщено на Урядовому порталі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Документом встановлюються єдині вимоги до провадження освітньої діяльності у сферах вищої освіти, професійно-технічної,загальної середньої, дошкільної освіти. Зокрема, у сфері вищої освіти – на певному рівні вищої освіти за певною спеціальністю; у сфері професійно-технічної освіти – за певною професією, спеціальністю або класами класифікаційних угруповань (під час ліцензування професійно-технічного (курсового) навчання на виробництві); у сфері загальної середньої освіти – за певним освітнім рівнем; у сфері дошкільної освіти – за певним видом дошкільної освіти.
 
З метою забезпечення об’єктивності, прозорості процесу ліцензування, неупередженості при прийнятті рішень, прийнятою постановою також затверджується єдиний перелік документів, що подаються для отримання ліцензії, єдині форми заяв про видачу ліцензії та подачі документів до органу ліцензування для всіх суб’єктів здійснення освітньої діяльності.