Головний зміст

829303203 7Відтепер будь-який медичний заклад зможе зібрати комісію і провести медичний огляд кандидатів у водії та водіїв. Раніше таке право мали лише окремі медичні заклади.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Медичних довідок ніхто не скасовував. Хоча можливість їх видавати усіма лікувальними закладами, що мають відповідних спеціалістів, зробить отримання таких документів простішим.
 
З 7 січня 2016 року Державною регуляторною службою зупинено дію двох пунктів спільного наказу МВС України та МОЗ від 31.01.2013 № 65/80, що регулює порядок проведення медоглядів кандидатів у водії та водіїв. Рішенням ДРС від 06.11.15 № 4скасовано корупційну схему, через яку водіям потрібно було викласти чимало коштів за проходження медичного огляду чи отримання довідки у певному медичному закладі.
 
«Медичний огляд водіїв був, є і буде обов’язковим, відповідно до статті 45 Закону України «Про дорожній рух», у цьому є логіка та потреба, але раніше існувала схема, що тільки окремі медичні заклади могли проводити огляд водіїв. Таку корупційну схему ДРС скасувалa», - зазначила Голова ДРС Ксенія Ляпіна.
 
На думку Державної регуляторної служби України кожен заклад охорони здоров'я виконує свої функції згідно з ліцензією, а проведення медичних оглядів водіїв не є окремим видом лікарської спеціалізації. У зв’язку з цим такі заклади не потребують отримання додаткових документів для провадження вказаної діяльності.
 
Відтепер будь-який медичний заклад матиме право скликати комісію та провести медогляд водія.