Головний зміст

Court300На розгляді адміністративних судів перебуває значна кількість справ, у яких позивачами є ветерани АТО/ООС. Це пов’язано з наявністю різних процедурних механізмів реалізації прав ветеранів АТО/ООС, а також неоднозначним правозастосуванням суб’єктами владних повноважень.

 

Пропонуємо ознайомитися зі Збірником правових позицій Верховного Суду щодо захисту прав ветеранів АТО та ООС ООС, створеним за сприяння шведського урядового агентства Академія Фольке Бернадотта і за консультування суддів соціальної палати КАС ВС: https://cutt.ly/NA957lK.

Автори проаналізували зразкові справи, справи, які розглядалися Великою Палатою Верховного Суду, Судовою палатою з розгляду справ щодо захисту соціальних прав Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, Об’єднаною палатою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, а також справи, які розглядалися колегіями суддів Верховного Суду і вирізняються за своїм предметом або специфікою правовідносин.

Збірник стане в пригоді при підготовці фахівців у сфері захисту прав ветеранів АТО/ООС, а також з метою підвищення рівня обізнаності щодо способів ефективного захисту прав та законних інтересів ветеранів АТО/ООС.