Головний зміст

Verkhovna Rada main session hall 1Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав Кабінет Міністрів України пришвидшити роботу над законопроектами щодо безвізового режиму, полегшення ведення бізнесу та фінансуванням державних програм, відповідно до Державного бюджету України на 2016 рік.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Погоджувальної ради у понеділок.
 
"Я закликаю Уряд працювати не сьогодні на вчора, а сьогодні на завтра-післязавтра, для того, щоб ми могли абсолютно планово розглядати усі питання", - заявив він.
 
Голова парламенту зазначив, що наразі є низка Законів з питання безвізового режиму, до яких необхідно вносити зміни або прийняти в цілому. "Дуже хотілося, щоби якомога раніше комітети Верхової Ради отримали ці Закони, які дали нам можливість попрацювати якісно і прийняти якісні рішення", - наголосив він.
 
Окрім того, за його словами, Верховна Рада має до травня прийняти 37 законів, спрямованих на полегшення ведення бізнесу, однак 13 з них досі не внесені до парламенту, зазначив голова Верховної Ради.
 
В. Гройсман також закликав Уряд схвалити усі паспорти програм щодо виплат, відповідно до прийнятого Державного бюджету, зокрема з питань фінансування професійно-технічної освіти та соціальних програм, наприклад, виплат самотнім матерям.
 
"Я би просив Уряд дуже ретельно над цим питанням попрацювати і до кінця місяця закрити голосування усіх підзаконних актів, які необхідні для реалізації питань по Бюджету", - наголосив він.