Головний зміст

Court300У Державній судовій адміністрації України нагадують про можливість завірення судами копій ухвалених рішень з Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

 

 

 

Така опція стала можливою ще з березня 2021 року, коли було внесені відповідні зміни до Інструкції з діловодства судів - наказ ДСА України від 24.03.21 № 92.

Як визначено наказом, зміни вносяться задля спрощення процедур завірення і видачі копій судових рішень та документів.

Зокрема, пункт 12 розділу ХІ доповнено абзацом другим такого змісту: "У разі якщо неможливо видати копію судового рішення в суді, який ухвалив судове рішення, така копія може бути виготовлена з ЄДРСР за заявою особи судом, якому визначено територіальну підсудність справ, або судом апеляційної інстанції за підсудністю встановленою законом" – ця норма є актуальною для громадян, які виїхали з тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької областей та АР Крим.

В нинішніх умовах, коли в Україні триває широкомасштабна війна, яку розв’язала проти нашої держави російська федерація, такі рішення зможуть завіряти суди, яким передана територіальна підсудність справ з судів, що перебувають на тимчасово окупованих територіях.