Головний зміст

femida 300x24011 травня 2022 року Голова Верховного Суду Всеволод Князєв і суддя Касаційного адміністративного суду у складі ВС Наталія Блажівська провели робочу зустріч із представниками міжнародного проєкту «Судова влада і суспільство в Україні», що реалізується в рамках Голландсько-української програми МАТRА.

 

Голова ВС висловив вдячність проєкту та посольству Королівства Нідерланди в Україні за багаторічну співпрацю та стійку підтримку України в непростий для неї час.

«Робота судів докорінно змінилася в умовах тимчасової окупації окремих населених пунктів російськими військами. У судах, розташованих на окупованих територіях, здійснення судочинства тимчасово зупинене, а їхня підсудність змінена. На сьогодні вже ухвалено близько 140 рішень щодо тимчасового переведення суддів із цих судів, а також тих, що розміщені в зоні активних бойових дій, до судів, які розташовані в населених пунктах, підконтрольних українській владі. Разом із тим у регіонах, де не ведуться активні бойові дії, суди працюють у звичайному режимі», – повідомив Всеволод Князєв.

Деталі за посиланням.