Головний зміст

sudНовий функціонал від Державного підприємства "Центр судових сервісів" з використанням кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" дозволить підписувати документи для подачі матеріалів  до суду за допомогою системи "Електронний суд".

 

 

 

Як отримати "Дія.Підпис" Ви можете дізнатись за посиланням https://paperless.diia.gov.ua/instruction/yak-otrimati-diyapidpis 

На сьогодні Електронний суд є зручним та швидким способом отримати доступ до правосуддя.

У системі Електронного суду авторизація і підпис сформованих документів відбувається за допомогою кваліфікованого електронного підпису і не завжди, в умовах воєнного стану, на тимчасово окупованих територіях України держави або на територіях, де відбуваються активні бойові дії, і у внутрішньо переміщених осіб, є можливість виготовити такий кваліфікований електронний підпис. 

З огляду на важливість доступності правосуддя для всіх осіб Голова ДСА України Олексій Сальніков змінив пріоритетність розробки функціоналу підсистеми Електронного суду і зазначений функціонал уже працює.

Також цей функціонал дає можливість громадянам, які вимушено покинули територію країни і не мають можливості отримати кваліфікований електронний підпис від атестованих в Україні АЦСК, зареєструватись в Електронному суді та отримати доступ до правосуддя. 

За допомогою "Дія.Підпис" громадяни мають можливість авторизуватися в підсистемі відеоконферензв'язку та взяти участь у судовому засіданні онлайн, навіть перебуваючи за кордоном.

За інформацією Державного підприємства "Центр судових сервісів"