Головний зміст

rsu23-24 червня 2022 року Рада суддів України на спеціальному засіданні провела співбесіди з кандидатами на посаду судді Конституційного Суду України.

 

 

 

 

23 червня співбесіди пройшли вісім кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України

24 червня співбесіди відбулись з наступними сімома кандидатами:

Андрій Овсієнко - суддя Волинського апеляційного суду у відставці;

Алла Олійник - суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду;

Борис Плотницький - голова Західного апеляційного господарського суду;

Олександр Прокопенко - суддя Великої Палати Верховного Суду;

Людмила Романенко - начальник юридичного відділу ТОВ "Авіабудсервіс";

Ярослав Романюк - суддя Верховного Суду України у відставці, перший заступник голови наглядової ради Публічного акціонерного товариства "АКБ"Індустріалбанк";

Олександра Яновська - суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Рішення щодо надання рекомендацій Рада суддів України вирішила ухвалити на наступному засіданні, яке орієнтовно відбудеться вже наступного місяця.

"З огляду на те, що ми отримали й аналітичні довідки від громадської організації, й деякі результати перевірок уповноваженими органами, ми маємо надати час кандидатам ознайомитись з цими документами та надати нам, за бажанням, письмові пояснення, з якими члени Ради суддів України повинні ознайомитись вже найближчими днями", - зауважив очільник органу суддівського самоврядування.

Богдан Моніч запропонував ухвалити рішення про надання кандидатами в строк до 1 липня 2022 року письмових пояснень щодо усіх додаткових відомостей, що надійшли до Ради перед співбесідами.

Члени Ради таке рішення підтримали одноголосно. Відтак питання щодо надання рекомендацій кандидатам на посаду судді КСУ буде розглянуто на наступному засіданні Ради суддів України, про дату якого буде повідомлено додатково.