Головний зміст

ukazУказом Президента України № 527/2022 від 23 липня 2022 року затверджено Положення про проведення конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя.

 

 

 

 

Також Указом утворено конкурсну комісію з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена ВРП та затверджено її персональний склад.

У вказаному Положенні, зокрема, зазначено, що особи, які претендують на участь у конкурсі, подають документи, визначені частиною першою статті 8 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» протягом п'ятнадцяти днів з дня розміщення на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України оголошення про проведення конкурсу. У прийнятті документів не може бути відмовлено з інших підстав, ніж у зв’язку із закінченням строку їх подання.

Інформація про осіб, які претендують на участь у конкурсі, разом із копіями необхідних поданих документів оприлюднюються на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України не пізніше наступного робочого дня з дня надходження документів.

Нагадаємо, члени ВРП зверталися до суб’єктів формування Ради із закликом невідкладно відновити повноважний склад ВРП.

Вища рада правосуддя складається з двадцяти одного члена, з яких двох призначає Президент України. Наразі потребує заповнення одна вакансія за квотою Президента України.