Головний зміст

sudНарешті суди отримають автоматизовану інформаційну взаємодію з Єдиним державним демографічним реєстром, що дозволить значно зекономити державні кошти та покращити оперативність розгляду судових справ. 

 

 

 

 

Так, щодня тисячі запитів у паперовій формі надсилаються судами для підтвердження інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача. Однак не пізніше наступного дня з дня отримання цієї інформації суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. 

При цьому судам не потрібно буде  надсилати запити у паперовому вигляді, тому громадяни зможуть розраховувати на швидкий розгляд справ. 

Оскільки запуск автоматизованого інформаційного обміну має скоротити терміни отримання відповідної інформації, наразі підписано протокол автоматизованого обміну між ДСА України, МВС України та ДМС України. 

Технічне завершення розробки такого сервісу взаємодії очікується  у грудні місяці поточного року.

Робота над цим документом тривала майже два роки і потребувала узгодження багатьох питань, які, зокрема стосуються захисту інформації. 

Втілити згаданий  процес допомогла цілеспрямована робота представників усіх структур та безпосередня підтримка народного депутата України, Голови Комітету ВРУ з питань правової політики Дениса Маслова.  

"У минулому суддя, він дуже добре розуміє наскільки важливо суддям при розгляді справ мати оперативний доступ до Єдиного державного демографічного реєстру, тому активно включився у весь підготовчий процес", - прокоментував заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький.

Також дякуємо за співпрацю державним підприємствам «Інформаційні судові системи», «Центр судових сервісів», «ІНФОТЕХ» та «Документ», що приймають участь у взаємодії.