Головний зміст

sud54677568768965959Київський районний суд м. Одеси оголосив вирок обвинуваченому у скоєнні державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 6 ст. 111-1, ч. 2 ст. 146 КК України).

 

 

 

 

Відповідно до вироку суду, мешканець міста Одеса, який з 2014 року займав проросійську позицію та брав участь у проросійських політичних заходах, з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України вступив у злочинну змову із кураторами спецслужб держави-агресора.

З цією метою вказаний громадянин сформував злочинне угруповання, діяльність якого була спрямована на підтримку протиправної агресії проти України.

Зокрема, вказані особи збирали інформацію щодо місць дислокації військових об’єктів на території Одеси, а також відомості щодо активістів та інших осіб, які активно висловлюються на підтримку державного суверенітету України.

Зібрані відомості учасники угруповання передавали ворожим спецслужбам.

Крім цього, 22 серпня 2022 року за дорученням кураторів вказані особи розмістили на житловому будинку у місті Одеса прапор Російської Федерації із підписом: «Одесса – русский город».

Також, вказані особи розробили план насильницького викрадення мешканця міста Одеса, який не підтримував збройну агресію РФ проти України.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 15 років із конфіскацією майна.

Зазначимо, що вирок суду не набрав законної сили.