Головний зміст

711378Верховна Рада України зобов'язала Міністерство інформаційної політики оформляти тимчасові свідоцтва на проживання представників іноземних ЗМІ. Відповідний проект закону №3048 "Про внесення зміни до статті 5 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" (щодо підстав для видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних засобів масової інформації) у першому читанні за основу та в цілому підтримали 234 депутатів.
 
 
 
 
 
Згідно з проектом закону встановлюється, що підставою для видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних ЗМІ є подання центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України. Зберігається і положення, що підставою для видачі такого посвідчення є заява іноземця або особи без громадянства, дійсний поліс медичного страхування, звернення іноземного засобу масової інформації.
 
У пояснювальній записці зазначається, що оформлення подання для видачі посвідки на тимчасове проживання представників іноземних засобів масової інформації покладено на Міністерство інформаційної політики.