Головний зміст

vrp logo wight23 січня 2023 року Вища рада правосуддя прийняла рішення про відновлення автоматизованого розподілу справ, які перебували на розгляді у звільнених із посад членів Ради, а також розподіл справ (матеріалів), що надійшли після 22 лютого 2022 року (крім скарг щодо дисциплінарного проступку судді та скарг на рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді чи прокурора), між діючими членами.

 

Положенням про автоматизовану систему розподілу справ встановлено порядок функціонування автоматизованої системи визначення члена Вищої ради правосуддя – доповідача при здійсненні ним повноважень. У разі звільнення члена ВРП, що були розподілені цьому члену, підлягають повторному автоматизованому розподілу.

Нагадаємо, з метою недопущення порушення вимог чинного законодавства (після запровадження служби дисциплінарних інспекторів) рішенням Вищої ради правосуддя від 5 серпня 2021 року № 1809/0/15-21 було зупинено розподіл дисциплінарних скарг, а також скарг на рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді чи прокурора.