Головний зміст

vrp logo wight26 січня 2023 року Вища рада правосуддя вирішила уточнити свої зауваження та пропозиції до проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державної антикорупційної програми на 2023–2025 роки». Уточнення містяться в додатку до сьогоднішнього рішення.

 

 

Зокрема ВРП:

  • вважає за необхідне закріпити норму про те, що проведення процедур кваліфікаційного оцінювання не повинно призвести до повторного оцінювання тих суддів, які пройшли таке кваліфікаційне оцінювання під час процедур первинного кваліфікаційного оцінювання, конкурсних процедур чи процедур добору;
  • виступає за чітке визначення статусу, обсягу повноважень та відповідальність Громадської ради доброчесності, чітке врегулювання та визначення об’єктивних критеріїв до кандидатів до складу ГРД, а також запровадження ефективного механізму контролю за врегулюванням конфлікту інтересів у діяльності членів ГРД, відповідно до рекомендацій GRECO;

Окремі доповнення стосуються фінансових аспектів та запровадження ЄСІТС.

Нагадаємо, 19 січня 2023 року Вища рада правосуддя прийняла рішення «Про позицію Вищої ради правосуддя щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державної антикорупційної програми на 2023–2025 роки».

24 січня 2023 року відбулася робоча нарада, в якій взяли участь член Вищої ради правосуддя Микола Мороз, заступник керівника секретаріату – начальник відділу з питань запобігання і виявлення корупції секретаріату ВРП Олександр Серьогін, представники Національного агентства з питань запобігання корупції.

За результатами наради виникла необхідність в уточненні зауважень та пропозицій, наведених у додатку до рішення Вищої ради правосуддя про позицію Ради.