Головний зміст

pensiya1Члени Комітету розглянули законопроект №3203 на засіданні 27 січня.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Під час засідання зазначалося, що законопроектом пропонується для обчислення пенсії на постійній основі, поряд із заробітною платою за період страхового стажу після 1 липня 2000 року, додатково враховувати заробітну плату (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд незалежно від перерв по 30 червня 2000 року. При цьому, така заробітна плата до липня 2000 року може бути врахована лише за бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами.
 
Така норма існувала до 1 січня 2016 року і надавала право тим особам, які не мали можливості напрацювати страховий стаж після 2000 року, надати заробітну плату за період до 1 липня 2000 року.
 
Враховуючи низький рівень заробітної плати та складну ситуацію на ринку праці, народні депутати підкреслили, що запропоновані зміни надзвичайно актуальні для поліпшення пенсійного забезпечення громадян.
 
За результатами розгляду члени Комітету вирішили звернутися до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням включити зазначений проект, як першочерговий до розгляду, до порядку денного сесії та розгляду його на пленарному тижні 2-5 лютого 2016 року.