Головний зміст

IMG 2961Сьогодні в Київському районному суді міста Одеси відбулася зустріч суддів з ректором Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку.

 

 

 

 

 

В заході   взяли участь голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін, судді Володимир Петренко, Дмитро Тішко, Оксана Куриленко та Геннадій Войтов. Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку представляв ректор Олександр Назаренко.

IMG 2916

IMG 2957

IMG 5171

IMG 2933

Олександр Назаренко зазначив, що Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку створений шляхом реорганізації Одеської національної академії зв’язку (ОНАЗ) імені О.С. Попова і Одеської державної академії технічного регулювання та якості (ОДАТРЯ) у вересні 2021 року.

Особливу увагу було приділено співпраці в напрямку кібербезпеки.

«В сучасних умовах кібербезпека – є надзвичайно актуальною галуззю, адже щодня Україна стикається із великою кількістю ворожих атак, від яких страждають економіка, інфраструктура та зокрема судові установи»- зазначив Олександр Назаренко.

 IMG 2944

«Впровадження ІТ-технологій у судовій системі це не данина моді, а необхідність і вимога сьогодення, адже це один зі шляхів прозорої діяльності суду та забезпечення доступності до судочинства, саме ці технології допомагають наблизити суд до громадянина», - зазначив Сергій Чванкін.

IMG 2922

IMG 2935

Судді Київського районного суду міста Одеси також звернули увагу на те, що під час розгляду судових справ нерідко виникає необхідність у залученні спеціалістів з IT-сфери.

Також судді розповіли про останні проекти, які були реалізовані на базі суду – «Електронний суд», «Кабінет медіації» та «Громадський центр правосуддя Одеської області». Сторони домовилися про співробітництво, підписавши Меморандум та окресливши основні напрямки спільної співпраці.

 IMG 2982