Головний зміст

171264З пропозицією про створення представництва дільничних поліцейських в об'єднаних громадах виступив Мінрегіон.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Мінрегіон звернувся до Національної поліції України з пропозицією розглянути при формуванні своєї системи можливість утворення представництв дільничних поліцейських в об'єднаних територіальних громадах.
 
«У процесі становлення об'єднаних територіальних громад важливим є вирішення питання діяльності на їх території представництва дільничних поліцейських. Профілактика правопорушень і охорона правопорядку в новостворених громадах повинна забезпечуватися на якісному рівні, і в цьому нам необхідна допомога і підтримка Нацполіціі », - зазначив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода.
 
Створення вищезазначених представництв відбуватиметься в контексті проекту Закону України «Про муніципальної сторожі», який був прийнятий Верховною радою України за основу в першому читанні і очікує подальшого розгляду в парламенті.
 
Як зазначив В'ячеслав Негода, представництва дільничних поліцейських на території об'єднаних громад мають перебувати у сфері управління органів місцевого самоврядування, які повинні забезпечити дільничних приміщеннями та відповідним технічним обладнанням.