Головний зміст

sudВідсьогодні судові рішення з Електронного суду надходитимуть і до Дії.

 

 

 

 

 

Власне, сервіс отримання судового рішення через Електронний суд, працює в Україні з серпня 2021 року.

Щодо отримання судового рішення через Дію, то така послуга стала можливою завдяки співпраці двох структур: Державної судової адміністрації України в особі державних підприємств, що належать до сфери її управління, й Міністерства цифрової трансформації України.

"Навіть в умовах війни Україна продовжує розвиватися як цифрова держава і надсилання судових рішень через застосунок Дія стало логічним продовженням розвитку ЄСІТС – системи, яка в майбутньому має повністю цифровізувати документообіг у судах. Зараз, через співпрацю з Мінцифрою, ми говоримо про вихід Електронного суду на значно ширший загал, де доступ до отримання головного судового документа, яким є рішення суду, спрощено до рівня смартфона", - прокоментував подію Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков.

Загалом даний сервіс виключає необхідність особистого візиту до суду, дозволяє громадянам економити час і ресурси та отримувати електронне судове рішення з накладеним електронним підписом судді.

У ДСА України також зазначають, що судові рішення, отримані через Дію, мають таку ж юридичну силу як паперові рішення.

Водночас, щоб більше дізнатися про хід розгляду судової справи, ознайомитися з усіма її матеріалами, а не лише судовими рішеннями, або ж взагалі дистанційно подати позов до суду, радимо скористатися сервісом "Електронний суд" (https://id.court.gov.ua/).

Нагадуємо, що раніше ДСА України та Мінцифри вже впроваджено спільні сервіси надсилання до Дія повідомлень про час та дату судового засідання, а також сервіс "єМалятко".

Важливо! Судові послуги працюють в останній версії Дії. Тож обовʼязково перевірте, чи оновили ви застосунок.