Головний зміст

VRP1Вища рада правосуддя прийняла рішення відтермінувати набрання чинності нормами розділу IV Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

 

 

 

 

 

Норми Положення, які стосуються визначення особливостей автоматизованого розподілу судових справ, мали набрати чинності з 1 березня 2023 року.

Вища рада правосуддя звернулася до голів Касаційних судів у складі Верховного Суду, апеляційних судів та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду із проханням повідомити про готовність судів здійснювати автоматизований розподіл судових справ. Суди повідомили про наявність кадрових та технічних причин, що унеможливлюють здійснення автоматизованого розподілу судових справ з 1 березня 2023 року.

Судами також були надані пропозиції щодо внесення змін до розділу IV Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) ЄСІТС. З огляду на це ВРП вирішила відтермінувати набрання чинності вказаними нормами до внесення змін до Положення про ЄСІТС та доопрацювання програмного забезпечення автоматизованої системи документообігу суду.