Головний зміст

733370 w 300Сьогодні Київський районний суд міста Одеси обрав запобіжні заходи двом співробітникам поліції, яких підозрюють у вимаганні, незаконному проникненні до житла, затриманні і позбавленні волі людини та крадіжці, скоєних за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 146-1, ч. 2 ст. 162, ч. 5 ст. 185, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 368 КК України).

 

 

 

За версією слідства, двоє оперуповноважених сектору кримінальної поліції одного з відділів Одеського районного управління поліції № 1, спільно зі співробітником одного з поштових операторів домовились про вчинення кримінального правопорушення: підшукавши жертву, яку затримають та з якої будуть вимагати грошові кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності, застосовуючи психологічний тиск та погрози фізичного насильства.

Підозрювані отримували інформацію від співробітника  пошти щодо клієнтів, які отримували посилки, вистежували вказаних отримувачів, а потім приходили до них додому з обшуками.

Проникаючи до потерпілих у житлові приміщення та автомобіль, вони пред’являли службові посвідчення, проводили незаконні обшуки та погрожували фізичним насильством та катуванням.

Підозрювані вимагали продемонструвати вміст отриманих посилок, в яких виявлялись наркотичні речовини, та погрожували потерпілим відправити їх за ґрати за зберігання наркотичних засобів, якщо не отримають грошові кошти.

Співробітникам  поліції  інкримінують 2 епізоди.

За першим епізодом підозрювані отримали 4 536 874 гривень, за другим – 64 000 гривень.

Слідчий суддя обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Також їх відсторонено від посади строком на 2 місяці.

Зазначимо, що ухвали слідчого судді не набрали законної сили та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку.

 

Примітка. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.