Головний зміст

IMG 3368Сьогодні в Київському районному суді міста Одеси відбулося модельне судове засідання за участі студентів 3 курсу юридичного факультету Одеського національного морського університету (ОНМУ).

 

 

 

Модельне судове засідання надає можливість студентам удосконалити практичні навички, відчути себе справжнім суддею або адвокатом, а також навчитись виступати з промовами, беручи участь у судових дебатах.

IMG 3350

IMG 3339

IMG 3345

Судді із задоволенням допомагають студентам отримати практичний досвід, адже на відміну від реальних судових засідань, де студенти лише спостерігають за перебігом подій, в модельному судовому засіданні вони самостійно створюють спірну ситуацію та виступають у ролі суддів, секретарів судового засідання, сторін та їх представників.

IMG 3369

IMG 3375

Модельне засідання в рамках проекту стосувалося актуальної на сьогодні категорії справ, а саме - встановлення батьківства.

Свою рецензію на моделювання судового процесу надала суддя Київського районного суду м. Одеси Олена Васильків, Артем Щербіна та помічник судді Андрій Ганєв. Вони відзначили високий рівень підготовки студентів та висловили свої зауваження щодо змодельованої справи.

IMG 3423

IMG 3402

IMG 3367

Судді допомогли учасникам сформувати більш цілісне уявлення про цивільно-процесуальну форму розгляду справ, функції судді, судового розпорядника та секретаря судового засідання у судовому процесі.

 IMG 3411