Головний зміст

sud reforma0ne0nado ukr 28 03 201616 травня 2023 року відбулося засідання Пленуму, на якому розглянули питання про висловлення недовіри Голові Верховного Суду.

 

 

 

 

За результатами таємного голосування більшістю голосів Пленум Верховного Суду достроково припинив повноваження Голови Верховного Суду Всеволода Князєва з 16 травня 2023 року. Таке рішення підтримало 140 суддів Верховного Суду.

Питання щодо висловлення недовіри Голові Верховного Суду ініціювала у зв’язку з оприлюдненням НАБУ та САП у ЗМІ повідомлення про ймовірне вчинення Головою ВС корупційних діянь, заподіянням шкоди авторитету Верховного Суду та зниженням довіри громадян до суду ініціативна група суддів Верховного Суду на підставі ст. 41 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» до обрання нового Голови Верховного Суду його адміністративні повноваження здійснює суддя, який має більший стаж роботи на посаді судді Верховного Суду. Таким суддею є секретар Пленуму Верховного Суду, секретар Першої судової палати КЦС ВС Дмитро Луспеник.

Верховний Суд