Головний зміст

189618260 96270085789085Колектив Київського районного суду м. Одеси щиро вітає з 70-річним ювілеєм суддю у відставці Наталію Коротаєву! Бажаємо міцного здоров’я, нескінченного щастя, життєвої наснаги, оптимізму та здійснення мрій! Нехай у Вашому домі завжди панує мир, злагода та взаєморозуміння!

 

Коротаєва Наталія Олександрівна здійснювала правосуддя у Київському районному суд міста Одеси понад 17 років. У 2018 році звільнена з посади судді у зв’язку із досягненням 65-річного віку.

Свій шлях у юридичній професії Наталія Олександрівна розпочала ще у 1970 році, обійнявши посаду діловода народного суду Жовтневого району, де пропрацювала два роки, навчаючись в цей час на заочному відділенні юридичного факультету Державного університету імені І.І. Мечникова. У 1972 році вона була переведена на денне відділення юридичного факультету і через три роки успішно завершила навчання, отримавши диплом юриста.

В 1975 році вона почала стажуватись у адвоката юридичної консультації Ленінського району, а вже через рік розпочала самостійну адвокатську діяльність.

В 1976 році Наталія Олександрівна розпочала роботу адвоката в юридичній консультації Київського району, а з 1984 року її було призначено завідуючою юридичної консультації.

Наталія Олександрівна також була обрана членом Президії Одеської обласної колегії адвокатів та членом регіональної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. Вона двічі обиралась депутатом Київської районної Ради народних депутатів міста Одеси. Крім того Наталію Олександрівну нагородили медаллю «Ветеран праці».

За час своєї адвокатської діяльності Наталія Олександрівна завжди користувалась повагою серед колег по роботі, характеризувалась як висококваліфікований юрист з великим досвідом роботи в сфері права.

Проте жага до справедливості, до захисту прав та свобод громадян ніколи не залишала Наталію Олександрівну. Тож, пропрацювавши адвокатом 28 років, їй необхідно було йти далі та розвиватись уже в новій юридичній сфері.

Тому, після успішного складання іспитів, 13 серпня 2002 року Коротаєву Наталію Олександрівну було вперше призначено суддею Київського районного суду міста Одеси строком на 5 років.

За ці п’ять років Наталія Олександрівна зарекомендувала себе як високопрофесійна суддя, яка має необхідну теоретичну підготовку, великий досвід у галузі права, та відповідні моральні якості. Саме тому, в червні 2008 року її обрали на посаду судді безстроково.

Наталія Олександрівна Коротаєва є активним членом ГО «Асоціація слідчих суддів України», яка створена та здійснює діяльність на базі Київського районного суду міста Одеси з 2014 року. Асоціація за роки своєї діяльності реалізувала багато проектів, які направлені на покращення доступу до правосуддя для мешканців Одеси і області.

З 2018 року Коротаєва Наталія Олександрівна є експертом Громадського центру правосуддя, який надає правову, психологічну та інформаційну допомогу мешканцям Одеси і області.

Таким чином, більше 45 років Наталія Олександрівна Коротаєва присвятила юриспруденції, захисту прав та свобод громадян, зробивши неоціненний внесок в розвиток справедливого громадянського суспільства.

 

З ювілеєм, шановна Наталіє Олександрівно!