Головний зміст

VovkСуддю Печерського районного суду м. Києва Вовка С.В. поновили на посаді. У вівторок суддя  призначив ряд справ до розгляду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Нагадаємо, Верховна рада дозволила заарештувати суддею Оксану Царевич, Віктора Кицюка і Сергія Вовка в березні минулого року. Санкція на арешт була видана на прохання Генеральної прокуратури, яка відкрила проти цих суддів кримінальні виробництва. Їх дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу. 2 березня згоду на їх арешт було підписано головою Верховного суду Ярославом Романюком.
 
Вища кваліфікаційна комісія суддів України на підставі клопотання Генпрокуратури прийняла рішення відсторонити від займаної посади суддю Вовка. Але 6 березня минулого року Голосіївський суд відмовився заарештувати Вовка, при цьому він і так зараз не працює, тому що знаходиться у відпустці по догляду за дитиною.
 
Як відомо, в 2012 році суддя Сергій Вовк засудив до тюремного ув'язнення колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 
Однак  Генеральна прокуратура на своєму сайті повідомила, що  повторно звернеться до ВККСУ з клопотанням про відсторонення судді С. Вовка від займаної посади.
Прокуратурою міста Києва здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Печерського районного суду м. Києва С. Вовка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.
 
Вишгородським районним судом Київської області обвинувальний акт стосовно С. Вовка повернуто прокурору м. Києва для доопрацювання.
На вказане рішення суду прокурором внесено апеляційну скаргу, яка на цей час ще не розглянута. Наразі суддя С. Вовк має статус обвинуваченого у вказаному кримінальному провадженні.
 
Також, наприкінці 2015 року Вищим адміністративним судом України скасовано рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) про відсторонення С. Вовка від посади судді.
На думку Генеральної прокуратури України зазначене рішення є необґрунтованим та прийнятим всупереч вимогам чинного законодавства.
 
У зв’язку з цим, після закінчення апеляційного розгляду на ухвалу суду про повернення обвинувального акту для доопрацювання, Генеральна прокуратура України повторно звернеться до ВККСУ з клопотанням про відсторонення судді С. Вовка від займаної посади.