Головний зміст

Парубій«Результативне  голосування  щодо змін до Конституції у частині правосуддя може відбутися навесні», -заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій в рамках зустрічі зі співдоповідачем комітету ПАРЄ з питань дотримання обов’язків та зобов’язань державами-членами Ради Європи Акселем Фішером
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 «Ми сьогодні розпочали ще одну важливу реформу – зміни до Конституції у частині правосуддя. Голосування по цьому питанню було позитивним і успішним. Парламент проголосував компромісний законопроект, запропонований Президентом України. Це ще один важливий крок на шляху реформ», - розповів Андрій Парубій.
 
При цьому А.Парубій пояснив, що «відповідно до чинного законодавства, текст законопроекту не може бути змінений, утім може бути ухвалено низку законів, які уточнюють реформи, аби не було різночитань».  «Передбачаю, що відповідні закони будуть ухвалені, і 300 голосів буде знайдено для того, аби навесні відбулося результативне голосування щодо змін до Конституції у частині правосуддя», - наголосив Перший віце-спікер Українського парламенту.
 
А.Парубій висловив подяку за підтримку реформ в Україні з боку Ради Європи. «Головна ціль для нас – наш шлях до Європи, а підтримка в складні часи війни для України дуже важлива», - наголосив він.
«Нам доводиться реформувати фактично всі сфери. Може не достатньо швидко, як вважають наші партнери, але, якщо експертно проаналізувати, що зробила вже Верховна Рада цього скликання, -  це неймовірно великий об’єм роботи», - зазначив А.Парубій. За його словами, «це, зокрема, наша реформа по децентралізації – масштабна реформа, яка вже ухвалена у першому читанні, комплекс антикорупційних законів, які, можливо, є одними з найкращих серед країн Євросоюзу у питанні боротьби з корупцією». Крім того, зазначив А.Парубій, в Україні відкрито реєстри держзакупівель, персональних даних, створено Антикорупційне бюро, Антикорупційна прокуратура. «Це не могло бути швидко, оскільки все доводиться робити по-новому», - зауважив Перший віце-спікер Верховної Ради і додав: «Цього року все те, що створено на законодавчому рівні має запрацювати в повну силу».
 
Також А.Парубій нагадав, що реформи торкнулися і виборчої системи. «Вибори до місцевих органів влади відбувалися вже за новим виборчим законодавством», - сказав він. При цьому політик наголосив, що «все це відбувається на фоні військових дій, відстоюючи суверенітет Української держави».