Головний зміст

ВККСУ28 січня 2016 року Вищою кваліфікаційною комісією суддів України було прийнято рішення про проведення первинного кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих судів загальної юрисдикції, які звернулись до Комісії із заявами про рекомендування для обрання безстроково.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
На офіційному веб-сайті Комісії відповідно до Порядку та методології кваліфікаційного оцінювання судді розміщена інформація щодо списку суддів, які будуть проходити оцінювання, графіку заходів із оцінювання, а також переліки запитань для складення анонімного письмового тестування.
 
У зв’язку із зверненнями суддів з численними запитаннями Вища кваліфікаційна комісія суддів України інформує, що розміщений 28 січня 2016 року перелік запитань для проведення анонімного письмового тестування розроблений та буде використовуватись для суддів (з урахуванням спеціалізації судів та суддів), список яких був затверджений рішенням Комісії від 28 січня 2016 року. Визначення конкретних тестових запитань, які судді складатимуть безпосередньо під час іспиту, буде здійснюватись для цих суддів виключно в межах переліку запитань, який був оприлюднений, та з обов’язковим дотриманням принципу урахування спеціалізації суду та судді.
 
Вища кваліфікаційна комісія суддів України залишає за собою право у разі формування нових правових позицій, отримання інформації про спеціалізацію суддів тощо доповнити чи уточнити перелік запитань для наступних груп суддів, які будуть проходити оцінювання, з обов’язковим інформуванням про це на офіційному веб-сайті Комісії за 20 днів до проведення кваліфікаційного оцінювання.