Головний зміст

РозбійСім років позбавлення волі з  конфіскацією майна за розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб. Таке рішення ухвалив Київський районний суд м. Одси.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Так, 31  жовтня 2014 р. близько о  01 годині ночі  в  магазин  по вул. Героїв Прикордонників  в м. Одесі вбігли  троє чоловіків, нанесли декілька ударів жінці - продавцю  та зірвали з  її шиї золотий ланцюжок.
 
Зловмисниками  були викрадені всі дорогі тютюнові вироби, лікеро- горілчані  вироби, два телефони, ланцюжок та грошові кошти з касового апарату, спричинивши матеріальний  збиток  на  загальну   суму: 13 824,90  гривень.
 
Коли  зловмисники покинули магазин, жінка взяла  телефон та натиснула кнопку тривожного виклику. Після цього приїхала  охоронна  служба та  міліція.    
 
Суд кваліфікував дії  обвинувачених за ч. 2 ст. 187 КК України за кваліфікуючими ознаками – напад  з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб. 
 
Враховуючи обставини, що пом'якшують покарання, роль при скоєнні злочину, яка значно менша ніж у інших обвинувачених, а також стан здоров’я  обвинуваченого, суд дійшов висновку про необхідність призначення одному з обвинувачених покарання у  вигляді  5 років позбавлення  волі з конфіскацією всього належного йому майна.