Головний зміст

БаулинГолова Конституційного Суду України Юрій Баулін роз'яснив, чому КСУ досі не надав висновок за конституційним поданням щодо Закону «Про очищення влади», який знаходиться на розгляді вже близько року.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Відповідно до Закону« Про Конституційний Суд України », всі подання у разі їх невідкладності суд повинен розглядати протягом місяця. Але раз у раз виникають обставини, які позбавляють суд можливості це зробити.
 
Наприклад, нещодавно ми отримали нове конституційне подання від Верховного Суду України щодо Закону «Про очищення влади». Рішення направити таке подання Пленум Верховного Суду ухвалив 25 грудня 2015 року. Тепер для того, щоб продовжити розгляд подань щодо Закону «Про очищення влади», це подання потрібно розглянути і об'єднати з усіма поданими раніше.
 
Закон «Про Конституційний Суд України» не передбачає якихось тимчасових обмежень судді в праві висловлювання їм своєї думки. Суддя КСУ може працювати над своєю позицією стільки, скільки вважає за потрібне. Крім цього, нещодавно відбулося поповнення складу КСУ. Як тільки все нові судді пристануть до виконання своїх обов'язків, ми обов'язково повернемося до розгляду подань щодо Закону «Про очищення влади», - заявив Юрій Баулін.