Головний зміст

18033Київський районний суд м. Одеси cьогодні, 8 лютого продовжив капітану судна «Іволга» строк тримання під вартою ще на 2 місяці.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
До суду від слідчого надійшло клопотання про продовження строку тримання під вартою капітану судна «Іволга».
 
Обгрунтовуючи своє клопотання, слідчий вказав, що 17.10.2015 р. близько 16 год. 00 хв. в смт. Затока Білгород – Дністровського р-ну Одеської області близько 200-300 метрів від берегу, через перевантаження та погіршення погодних умов хвилею перекинуло судно «Іволга».
 
Внаслідок трагедії пасажири та екіпаж опинилися у воді Чорного моря, з яких 20 осіб загинуло, а 20 доставлено до лікарні з отриманими тілесними ушкодженнями різного ступеня.
 
Слідчий зазначив, що досудове слідство ще не завершено, строки досудового розслідування продовжено до шести місяців, по справі необхідно отримати висновки судово-медичних експертиз та отримати остаточний висновок службового розслідування Міністерства інфраструктури України щодо трагедії судна «Іволга».
 
Адвокат підозрюваного заперечив проти задоволення клопотання, мотивуючи це тим, що відсутні ризики які б вказували на необхідність обрання запобіжного заходу тримання під вартою. Просив суд врахувати, що підозрюваний має постійне місце проживання, дружину, тобто не має наміру укриватися від слідства.
 
Підозрюваний просив замінити йому запобіжний захід на більш м’який, не пов'язаний з триманням під вартою.