Головний зміст

yvagaСьогодні,   09   лютого   2016   року,   за дорученням заступника Генерального прокурора України - прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе прокуратурою повідомлено про підозру судді Київського райсуду м.Одеси Реві С.В. у постановленні завідомо неправосудних рішень за ч. 1 ст. 375 КК України.
 
 
 
 
 
 
 
 
У ході брифінгу, перший заступник прокурора Одеської області Олег Жученко, повідомив, що у цивільній справі суддя визнав громадянина недієздатним, призначив йому опікуна та допустив до негайного виконання рішення, не встановивши строку для його оскарження. Приймаючи рішення про недієздатність особи, суддя не призначив обов’язкову у такому випадку експертизу та не долучив до процесу представників органів опіки та піклування. Унаслідок таких дій двоє неповнолітніх дітей громадянина, які мали право на його спадок, залишилися без майна.
 
Крім того, розглядаючи іншу цивільну справу, суддя фактично вивів заставне майно, унаслідок чого унеможливив виконання підприємством своїх кредитних боргових зобов’язань. Вказані кредитні зобов’язання суддя своїм неправосудним рішенням переклав на інше підприємство.
 
Вища рада юстиції ще в лютому 2014 р. внесла подання до Верховної Ради України про звільнення судді Київського районного суду м. Одеси Реви С.В. з посади судді за порушення присяги.
 
За рішенням зборів суддів Київського районного суду м. Одеси було направлено звернення до Верховної Ради України з проханням пришвидшити розгляд подання ВРЮ про звільнення судді Реви С.В. за порушення присяги.
 
Однак до цього часу питання щодо звільнення судді Реви С.В. за порушення присяги досі не вирішено.
 
Нажаль такі дії судді Реви С.В. порочать звання судді та судову систему України в цілому.