Головний зміст

1426776300 upravlinnja derzhavnoi penitenciarnoi sluzhbiПро це стало відомо 9 лютого в ході зустрічі заступника Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергія Петухова з норвезькою делегацією, яку очолили заступник Міністра закордонних справ Норвегії Торе Хаттрем та Посол Королівства Норвегія в Україні Йон Фредріксен.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Міністерство юстиції України під час реформування пенітенціарної системи активно співпрацюватиме зі своїми норвезькими колегами, які мають вдалий досвід реалізації подібної реформи та готові надати українській стороні всебічну підтримку. 
«Нашим пріоритетом співпраці з Норвегією є реформа пенітенціарної системи. Адже норвежці мають хорошу експертизу і вдалий досвід реформування власної пенітенціарної системи. Окрім того, представники Норвегії допомагали проводити аналогічні реформи в Грузії та у Молдові», - зазначив заступник Міністра юстиції України.
Він також поінформував норвезьких колег про українське бачення цієї реформи.
За результатами зустрічі сторони визначилися, що при норвезькому посольстві в Києві на постійній основі працюватиме представник Міністерства юстиції Норвегії. Він безпосередньо займатиметься питаннями співробітництва з українськими колегами.