Головний зміст

86edbf81b07b2703b069460f7da5e907 1444859577Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Глава держави повідомив про це на першому в цьому році засіданні Ради регіонального розвитку. «Кожна область, ті міста, де розташовані наші славні частини, мають пишатися цим. І якщо у нас є 25-та бригада – це слава Дніпропетровську. Якщо у нас є 95-та бригада – це слава Житомиру. Якщо у нас є 79-та бригада – це слава Миколаєву. Якщо є 80-та бригада – це слава Львову. Якщо у нас є 3-й полк спецназу – це слава Кіровограду. І так далі. Це – найкраща форма патріотичного виховання молоді. Я буду пишатися, коли молодь у нас буде носити символіку бригад, коли вони будуть мріяти потрапити туди і побачити як живуть і підвищують бойову підготовку славні українські герої», – сказав Петро Порошенко.
 
Документом затверджується перелік з’єднань і військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, над якими здійснюється шефство місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування.
 
У рамках шефства місцеві державні адміністрації будуть надавати допомогу у забезпеченні військових частин продовольством, паливно-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами, у розв'язанні соціально-побутових проблем, задоволенні культурних і духовних потреб військовослужбовців, військово-патріотичного виховання молоді та її підготовки до виконання військового обов'язку, для чого, зокрема, буде утворено відповідні координаційні ради.