Головний зміст

vremennaya perspektiva zhiznedeyatelnosti chelovekaМіжнародний валютний фонд пропонує єдиний вихід для реформування солідарної пенсійної системи – підвищити пенсійний вік. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Міністр зазначив, що дискусія щодо підвищення пенсійного віку продовжується і ведеться навколо реформування пенсійної системи в цілому.
 
"І ми наполягаємо, і внесено у ВР законопроект від уряду щодо запровадження накопичувальної системи. МВФ вважає це нормальним заходом. Але, окрім цього, вини пропонують навести порядок в тому числі в солідарній системі і реформувати солідарну систему теж частково. І пропонується єдиний фактично вихід – підвищення пенсійного віку. Я вважаю, це позиція, яку сьогодні поділяють і президент, і керівник уряду, про те, що на сьогодні ставити питання про підвищення пенсійного віку неможливо", - повідомив він.
 
Крім того, міністр зазначив, що без підвищення тривалості життя та рівня добробуту неможливо підвищувати пенсійний вік. Нагадаємо, у Верховній Раді говорять про зниження пенсійного віку для жінок з 60 років до 55 років, проте відповідний законопроект так і не зміг знайти підтримку.