Головний зміст

reestr 2e54033ffa3b039d947825c74fa20379Міністерство юстиції України ініціює можливість безкоштовного доступу до реєстру речових прав нерухомого майна. Про це в ході засідання комітету з питань запобігання та протидії корупції повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Зокрема, пропонується, що громадяни України, які хочуть отримати відповідну інформацію одноразово, не платити за послугу, юридичні особи і громадяни, які запитують відповідну інформацію у великих обсягах - повинні платити по 20 гривень за кожен такий запит.
 
«Разовий пошук повинен бути безкоштовним, а якщо людина хоче отримати інформацію по 10 людям або 10 об'єктів, вона платить за це гроші - по 20 гривень символічно ", - зазначив Петренко і зазначив, що відповідні зміни будуть внесені до постанови уряду.
 
Він зазначив, що в зв'язку з цим необхідно внести зміни в ст. 33 закону про реєстрації нерухомого майна, яка передбачає, що доступ є платним, а плату встановлює уряд.
 
Міністр юстиції запевнив, що до кінця лютого відповідні зміни будуть напрацьовані, а з березня вже буде надано безкоштовний доступ до реєстру нерухомості.