Головний зміст

1443523467 1428494086 justice judge lawyer work suit 144239740120Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою дав старт реалізації презентованої Міністром юстиції Павлом Петренком ініціативи зі створення по всій країні 428 бюро правової допомоги Міністерства юстиції України. Про це стало відомо за підсумками засідання Уряду 11 лютого.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Постановою передбачена ліквідація 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному та міському рівнях та створення у районних центрах та містах обласного значення 428 бюро правової допомоги, які забезпечуватимуть українців правовим захистом та надаватимуть доступ до он-лайн послуг Міністерства юстиції.
 
«Минулого року ми запустили систему безоплатної правової допомоги у адміністративних цивільних та кримінальних справах, яка нараховувала 100 центрів. За рахунок бюджетних коштів і економії всередині Міністерства юстиції, ми розширюємо систему безоплатної правової допомоги та запускаємо 428 бюро правової допомоги по всій Україні», - зазначив Павло Петренко.
 
За його словами, новостворені бюро долучаться до вже створених центрів безоплатної правової допомоги, покривши таким чином всю Україну до рівня районних центрів та міст обласного підпорядкування.
 
«У цих центрах громадяни, які мають на це законні підстави, зможуть реалізувати право на адвоката. Це стосується малозабезпечених, інвалідів, пенсіонерів, переселенців, учасників АТО та сімей загиблих. У цих центрах нашим громадянам надаватимуться консультації та он-лайн сервіси Мін’юсту. Так само, там надаватиметься первинна правова допомога, тобто консультації всім людям, які не потребують адвоката, а потребують нормального юридичного супроводу», - наголосив очільник Мін’юсту.