Головний зміст

20141223105044 7d8aa1Підписання нормативного акту відбулося 12 лютого 2016 року. З підписанням меморандуму на рівні двох органів розпочнеться щоденний обмін інформацією  щодо фактів порушення прав затриманих.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У заході взяли участь  Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе,  Міністр юстиції України Павло Петренко, директор Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Андрій Вишневський, представники Офісу Ради Європи в Україні, Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм, а також правозахисники.
 
Метою підписання меморандуму є консолідація зусиль Мін’юсту та Національної поліції щодо недопущення порушень прав людини на захист під час затримання, тортур, нелюдського поводження із затриманими, запобігання випадків засудження невинних людей та порушення гарантій адвокатської діяльності.
 
«Найголовніше, що демократична країна повинна розвиватися у всіх напрямках. У демократичній країні всі люди повинні розуміти, що кожен орган державної влади стоїть за правами людини. Права людини – це і є свобода, і майбутнє нашої країни. Тож наше головне завдання – аби Національна Поліція України була орієнтована на суспільство. Кожна людина повинна розуміти, що поліція відкрита, прозора та захищає громадян», – наголосила Хатія Деканоідзе.
 
Вона повідомила, що в апараті Національної поліції України створено Управління, яке буде займатись моніторингом дотримання прав людини у системі підрозділів відомства.
 
Міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що обмін всією інформацію щодо фактів можливого тиску або порушень прав людини буде здійснюватися через центр безоплатної правової допомоги. Це допоможе відомствам миттєво реагувати на такі факти, адже кожна людина має право на захист.