Головний зміст

IMG 1047 215 лютого 2016 року Київський районний суд міста Одеси відвідали студенти 1 курсу Одеського державного університету внутрішніх справ, які продовжили традицію проведення в Київському районному суді м. Одеси «Дня відкритих дверей».

 

 

 

 

 

Судді Ігор Борщов та Оксана Куриленко розповіли про історію та сучасність Київського районного суду міста Одеси, про особливості суддівської професії та найцікавіші справи зі своєї практики. Студенти ж, в свою чергу, активно ставили питання про діяльність суду, права та обов’язки суддів при здійсненні правосуддя.

IMG 0976 1

Студентам, які є майбутніми юристами, роз'яснили права та обов'язки в судовому засіданні, правовий статус сторін у кримінальному, цивільному та адміністративному провадженнях. Судді звернули увагу на форму та зміст позовних заяв, які подаються до суду, а також юрисдикцію та підсудність справ.

IMG 0994 1

Студенти поцікавилися кількістю виправдальних вироків, винесенних Київським районним судом м.Одеси та можливістю проходження практики в суді.

IMG 1018 1

Після змістовної бесіди з суддями, студенти зустрілися з головою Київського районного суду м.Одеси Сергієм Чванкіним.

IMG 1037 1

Консультант суду Ольга Карагіоз провела для студентів екскурсію по приміщенню суду, яка розпочалась з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду.

IMG 1047 1

Студенти ознайомилися з роботою кімнати прийому громадян, де трьома співробітниками суду приймаються та реєструються позовні заяви.

IMG 1064 1

Також відвідали кримінальну, адміністративну та цивільну канцелярії, де їх було ознайомлено з особливостями роботи.

IMG 1074 1

Студенти спостерігали за тим, як в інформаційному центрі суду громадянам надаються відповіді на їх запитання стосовно розгляду справ.

IMG 1079 1

IMG 1085 1

На завершення заходу студенти висловили щирі слова вдячності працівникам суду за зустріч та виявили бажання відвідати в майбутньому судові засідання.