Головний зміст

Правова допомогаНа засіданні спільної колегії Міністерства внутрішніх справ і Міністерства юстиції України,  міністр юстиції Павло Петренко розповів про основні аспекти реформи Міністерства юстиції України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
За його словами, Мін'юст в 2016 р значно розширить мережу центрів правової допомоги і відкриє по всій Україні 428 бюро правової допомоги, які прийдуть на заміну районним та міським управлінням юстиції. «Ми прийняли рішення ліквідувати майже 600 районних управлінь юстиції радянського зразка, які існували в Україні протягом 20 років. Вони не чинили ніяких сервісів і допомоги українцям і були забюрократизовані, закриті, не маючи ніякої мотивації надавати якісні послуги тим людям, які фактично найняли цих чиновників на роботу », - зазначив він.
 
За словами міністра, уряд підтримує їх ініціативу. «Ми створюємо більш 400 бюро правової допомоги. Ми розширюємо систему безоплатної правової допомоги, яка виправдала своє призначення - а цих центрах людина може отримати консультацію, послуги адвоката і реалізувати право на справедливість і захист. Ми плануємо закінчити цей процес до кінця року », - повідомив міністр юстиції.