Головний зміст

16 tnГолова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков розповів про кадрове питання у Верховному Суді.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«До нас публічно звернувся голова Верховного Суду, який сказав, що, на його думку, необхідно проведення конкурсу на заміщення вакантних посад та набору суддів до Верховного Суду. Зараз такі процедури передбачають первинне оцінювання. Таким чином, коли ми оголосимо конкурс, нам необхідно також проводитиме оцінювання », - зазначив Сергій Козьяков.
 
Як раніше повідомлялося, Голова Верховного Суду Ярослав Романюк заявив, що в ВСУ є вакансії.
 
«З 39 суддів, які перебувають у трудових відносинах з Верховним Судом, двоє - Юрій Тітов і Микола Гусак - знаходяться у відрядженні, оскільки перший працює у Вищій кваліфікаційній комісії, а другий - у Вищій раді юстиції, і позбавлені права брати участь у здійсненні правосуддя.
 
Суддя Василь Онопенко поки ще не звільнений і у нас ще немає постанови Верховної Ради з мокрою печаткою. Але, тому що йому виповнилося 65 років, а це критичний вік для судді Верховного Суду, після якого суддя не має права брати участі в правосудді, то він і не здійснює правосуддя », - розповів Голова ВСУ.
 
Крім цього, Ярослав Романюк повідомив, що 8 січня підписав наказ про звільнення судді Верховного Суду Віктора Кривенка, який призначений на посаду судді Конституційного Суду України.
 
Слід зазначити, що правосуддя у Верховному Суді відправляють тільки 36 з 48 суддів.
 
Також Ярослав Романюк акцентував на тому, що до кінця 2016 року ще двом суддям Верховного Суду виповниться 65 років.
 
Джерело: http://sud.ua/