Головний зміст

602Сьогодні на розгляд Комітету з питань правової політики та правосуддя направлено Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення доступу до судових рішень).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Законопроектом пропонується внести зміни до Закону Україну “Про судоустрій і статус суддів” та Закону України “Про доступ до судових рішень”.
 
В законопроекті закріплюється притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності за систематичне не направлення суддею у встановлений законодавством строк електронної копії судового рішення до Єдиного державного реєстру судових рішень.
 
Електронна копія судового рішення надсилається до Реєстру суддею, який ухвалив (постановив) судове рішення, або головуючим суддею, якщо розгляд справи був колегіальним, не пізніше дня, наступного за днем ухвалення (постановлення) судового рішення.
 
Якщо відповідно до процесуального закону складення повного судового рішення було відкладено, електронна копія судового рішення надсилається до Реєстру суддею, який ухвалив (постановив) судове рішення, або головуючим суддею, якщо розгляд справи був колегіальним, у день складення повного судового рішення.
 
Електронна копія судового рішення, що підлягає негайному виконанню, надсилається до Реєстру суддею, який ухвалив (постановив) судове рішення, або головуючим суддею, якщо розгляд справи був колегіальним, у день ухвалення (постановлення) судового рішення.