Головний зміст

07f76d208e5030ed1785c4a4b6e9958eВ Адміністрації президента займаються суддями, які вже не виконують роботу, а гроші від держави все одно отримують. Таких суддів в Україні 700. На думку заступника глави Адміністрації президента, їх треба переатестувати в першу чергу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Закон України «Про судоустрій і статус суддів» потребує вдосконалення з точки зору термінів проведення кваліфікаційного оцінювання. Але на даний момент Вища кваліфікаційна комісія в межах своїх повноважень вирішила, що вона буде займатися в першу чергу суддями, п'ятирічні повноваження яких закінчилися.
 
Таких суддів 700 в нашій країні, вони не можуть здійснювати правосуддя, однак тим не менше отримують заробітну плату.
 
У Верховній Раді з тих чи інших суб'єктивних або об'єктивних причин це питання не вирішується. Будемо сподіватися, що проходження оцінювання тими суддями, які його пройдуть, буде сприяти виправленню цієї проблеми, а хто не пройде - до того будуть застосовані відповідні наслідки, як це передбачає Закон України «Про забезпечення права на справедливий суд», - зазначив заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов.