Головний зміст

15923Переатестацію суддів повинні були почати з керівників, а починали з низів. У такому вигляді вона не буде ефективною, вважає перший заступник Комітету з питань правової політики і правосуддя Верховної Ради України Леонід Ємець.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дійсно Законом України « Про забезпечення права на справедливий суд» були встановлені терміни на переатестацію. Ці терміни були порушені, оскільки мали починати з керівництва, з Верховного суду і інших спесудів. Саме вони і пропустили ці терміни.
 
Тому зміни однозначно повинні бути, єдине що ми повинні підійти до цього питання на багато більш комплексно. Забезпечити переатестацію, яка буде ефективною, а не такою, якою зараз займаються. Адже просто звіт на тему, що ви думаєте про ЄСПЛ це не є ефективною переатестацією.
 
Тому ми під час підготовки до голосування за зміни до Конституції в частині правосуддя пообіцяли, що будемо голосувати тільки тоді, коли опрацюємо на рівні закону в тому числі питання переатестації, де чітко по пунктах на законодавчому рівні визначимо, що таке переатестація, питання повинні бути опрацьовані , які процедури і який повинен бути ефект і результат. Тому дійсно так, тому хто зараз проходить переатестацію доведеться пройти ще одну, але трохи іншу. Тому що те, що почалося зараз - воно називається переатестацією, але не є ефективною », - зазначив Л. Ємець.