Головний зміст

bankrotstvo i finansovaya restrukturizaciya predpriyatiya«В Україні мають з’явитись державні менеджери замість державних бюрократів»,- про це заявив Станіслав Куценко, очільник столичної юстиції, 18 лютого 2016 року у своєму публічному звіті «100 днів роботи: публічний звіт начальника Головного територіального управління юстиції у м. Києві». У прес-конференції взяв участь заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе.
 
 
 
 
 
 
 
«Ми чекаємо вже 25 років , поки народ грабують одні й ті ж чиновники, ми не могли сидіти, дивитися і нічого не вживати. І на сьогоднішній день у нас є конкретні результати за різними напрямками: реформа реєcтраційної служби, призначення керівників за конкурсом, менше держави в особистому житті(он-лайн сервіси). Особисто я вважаю, що  чим менше регуляції, менше паперу, менше присутності державної влади в особистому житті» — ось напрям, в якому бачить майбутнє Мінюсту Гецадзе.
 
Також на прес-конференції було докладно презентовано створення Он-лайн будинку юстиції, який є «пілотним» проектом Міністерства юстиції України.
 
«Ми пропонуємо таку систему, коли громадянам не потрібно буде ходити в жодні органи влади пов’язані з системою юстиції. Можна буде просто в будь-якому місці як в Україні, так і за кордоном подати онлайн-заяву і отримати всі необхідні документи у зручному для заявника місці або кур’єром» - зазначив Станіслав Куценко.
 
Також на заході було наголошено на запровадженні «соціального ліфта» в управліннях юстиції Києва, який повинен забезпечити системний підбір та виховання професійних, некорумпованих державних менеджерів. Також С.Куценко анонсував переатестацію усіх співробітників Головному територіальному управлінні юстиції м.Києві відповідно до вимог ЄС.
 
Нагадаємо, що в Головному територіальному управління юстиції у місті Києві започаткували нову систему відкритих конкурсів та співбесід. Завдяки цьому всі претенденти на заміщення вакантних посад, в тому числі і керівних, відтепер мають змогу відкрито та справедливо випробувати свої здібності у працевлаштуванні.
 
Під час заходу відбувся діалог та надавались розгорнуті відповіді на питання, що цікавили представників ЗМІ та громадськість стосовно столичної юстиції та її реформування.