Головний зміст

IMG 369519 лютого 2016 року за ініціативою територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області спільно з Громадською спілкою «Українська Академія Медіації» відбувся круглий стіл. Метою заходу  було обговорення найбільш важливих питань щодо медіації та існуючі процесуальні можливості для внесення змін до законодавства.
 
 
 
 
 
 
 
 
Київський районний суд міста Одеси представляв суддя-спікер Володимир Петренко.
На захід також було запрошено суддів Господарського суду Одеської області, Одеського окружного адміністративного суду, а також районних судів м.Одеси.
 
Учасниками заходу були проаналізовані проекти Законів України «Про медіацію», які вносяться до Верховної ради України народними депутатами.
 
Президент Громадської спілки «Українська Академія Медіації» Тетяна Барабаш та  віце-президент Луїза Романідзе розповіли про поширення практики мирного вирішення спорів позасудовими методами та забезпечення збалансованих взаємовідносин між інститутом медіації та судовою системою. 
 
Учасники особливо дискутували стосовно правового статусу медіатора.  Більшість погодилася з  тим, що медіатор- це незалежний посередник, який не є суддею. Це процесійно підготовлений нейтральний посередник у переговорах між сторонами конфлікту.
 
По закінченню круглого столу всі учасники отримали сертифікати.