Головний зміст

00415264 n1Протягом двох днів 24 та 25 лютого у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України проходить другий етап первинного кваліфікаційного оцінювання для суддів першої групи, які подали заяви про надання рекомендації на безстрокове обрання.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вчора проходили співбесіду судді першої десятки групи, сьогодні ж співбесіди будуть проходити судді другої десятки.
 
Співбесіда судді починається з інформації доповідача - члена кваліфікаційної палати ВККС про обрання на посаду судді, заняття адміністративних посад, обрання до органів суддівського самоврядування, проходження підготовки в НШС України, підвищенні кваліфікації. Потім досліджується ефективність роботи: кількість розглянутих справ, кількість скасованих / змінених - їх причини. Оголошується інформація про навантаження судді (порівнюється з навантаженням по суду і регіону), якщо є - інформація про порушення термінів розгляду справ. Також оголошується інформація про кількість скарг на суддю, що надійшли в ВККС. Досліджується антикорупційний критерій.
 
Потім ВККС приступає до оголошення результатів тесту і практичного завдання.
 
Далі ВККС приступає до питань. У Комісії скрупульозно досліджують всі матеріали досьє, а на співбесіді з'ясовують деталі.
 
За результатами першого дня (24 лютого), можливість здійснювати правосуддя підтвердило сім суддів.