Головний зміст

34 tnКабінет міністрів України на засіданні вчора прийняв постанову про створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими корупційним шляхом.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Парламент прийняв низку законів, які були ініційовані урядом, щодо посилення антикорупційного законодавства. Тому зараз уряд і прийняв постанову про створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими корупційним шляхом", - цитує міністра Павла Петренко прес-служба Мін'юсту.
 
За його словами, аналогічні органи існують у всіх без винятку країнах Європейського Союзу. Вони мають можливість оперативно по запиту слідчого отримати інформацію про засобах, майні та інших закордонних активах осіб, підозрюваних у вчиненні злочину.
 
П. Петренко також поінформував, що Кабмін звернувся до Верховної Ради з проханням якомога швидше подати своїх представників до конкурсної комісії з відбору членів агентства.
 
Міністр юстиції також повідомив, що уряд прийняв проект рішення про забезпечення надання послуг електронного цифрового підпису державним службовцям I-III категорій та інших прирівняних до них посад.
 
Також, за словами П. Петренко. Кабмін затвердив розпорядження про припинення надання адміністративних послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно органами Мін'юсту у зв'язку з передачею цих функцій місцевими органами влади.